Helg, hallowen och interaktion på bloggen, tack

Det Dåliga Samvetet gick till attack tidigare idag. Som Spökplumpen mörka, flytande skepnad, kom Det Dåliga Samvetet och trängde sig på. Så varav denna hänsynslösa, plötsliga attack av Dåliga Samvetet kan man undra. Kan det månne vara bristen på inlägg i bloggen? Delvis. Det är inte själva bristen på inlägg, utan min svaga rapportering om Bella och hennes vardag. Ett hittintills outtalat syfte med bloggen är att Bella i framtiden ska få läsa den(om hon vill) och därigenom få en bild av sina första år. Jag vill att bloggen ska hjälpa hennes (och våra) minnen att hållas levande. Jag vill att Bella, när hon läser bloggen, lär känna de personer som hon har i sin omgivning just nu. Inläggen kommer därför att skifta mellan nutidsrapportering som behandlar vardagen och livet i stort och olika "teman". Temainläggen kommer fokusera på en person eller händelse i Bellas liv, och skrivas mer detaljerat. Kanske att dessa inlägg skrivs direkt riktade mot den framtida läsaren Bella, det vet jag inte än. Får se vilket skrivsätt som passar mig.

En tanke slår mig i skrivandes stund. Jag tror att det skulle vara jätteroligt för Isabella att i framtiden läsa brev från er läsare (ja, jag utgår från att samtliga läsare är släkt med henne). Skriv precis vad du vill! Ett par rader eller ett par sidor.
Om någon behöver lite starthjälp, kommer här ett par spontana förslag vad jag tänker att man kan skriva om:
1. något minne man har med Isabella;
2. vad gjorde du precis innan du fick höra att Bella var född. Om födseln inte hade skett 03.08, skulle det även vara roligt att höra vad du gjorde just den tiden, men nu tror jag att de flesta gjorde samma sak. Med undantag för Farmor, som bara var ett par hundra meter från Isabella den första natten;
3. några kloka ord, tips eller råd som Bella kan använda i livet;
4. något foto på Bella och/eller dig som du tycker om

Läsarnas brev behöver inte läggas ut på bloggen, det får brevskrivaren själv avgöra. Det finns en sparfunktion (som jag upptäckt alldeles nyligen) där dessa brev kan sparas för Bellas ögon. Breven kan ni skicka till min mail [email protected] 

 Innan jag avslutar för idag, kommer en kort av vad som händer i helgen. Lördagen blir det ljusvandring i Slottsparken för de vuxna i hushållet följt av restaurangbesök någonstans i Malmö. Vi ville äta på Atmosfär, men de var fullbokade, och nu vet vi inte var vi vill äta. Isabella kommer att tillbringa kvällen och natten (och även den tidigaste morgontimmarna) hos Farmor o Farfar. Innan Lilla Familjen ger sig av på olika håll imorgon, ska det bakas inför söndagens kalas. Av utrymmesskäl valde vi att dela upp kalaset i två delar. Denna gång kommer gästerna från Braun-släktet.

Vill också snabbt nämna att Bella varit på Hallowen-fest idag mellan 9.00 och 14.30. Det målades pumpor och spindlar på de små barnakinderna. Det bakades spökbollar med kokos och det åts spökbollar med god aptit. Det dansades disco och det åts popcorn. Sådana dagar är det på dagis när det nalkas Hallowen. Vi ser verkligen fram emot julen på dagis!!

Happy Hallowen!


Mindre läsvärt inlägg

Ok, nu får Melody Gardot skuffas ner från sin förstaplacering på Ribe-listan.
Någon värdig efterföljare kan jag dock inte bjuda på. Jag är helt oinspirerad och tycker att det mesta är tråkigt just nu. Dagarna ägnar jag huvudsakligen åt att grubbla på vad jag vill göra med mitt liv. Ända sedan 10-års ålderna har jag haft drömmar och planer på hur livet ska vara. Vad jag ska jobba med och vad jag ska bli bra på. Framtidslanerna har givetvis skiftat efter åldrarna, men jag har alltid haft drömmar och mål och därmed tyckt att det man gör om dagarna fyller ett syfte. Och nu har jag inget som jag brinner för. Ingen större passion för någonting. Och därför känns allt så tråkigt och meningslöst. Is this it? Blir det inte roligare än såhär?


Melody Gardot



Har precis "upptäckt" Gardot. Lyssna o njut!

RSS 2.0