Fredagskväll och dax för bildvisning


Morgonpresent...

 
Vad är detta??

 
  Baadriiiingar!!!

  
Efter frukost bar det av till Andys Lekland för bus, lek och lunch!


   
När middagsluren var slut, kom mormor på kort besök med en present.

     
Kvällens middag! Ryggbiff, klyftpotatis och sås - en av Bellas favoriter. Efter middagen blev det ytterligare presentöppning, men där filmade vi istället, så no pics att visa.


-

Tack så jättemycket för alla gratulationerna!!
Bilder kommer snart där jag visar vad jag hittade på.

//Isabella


Grattis Isabella!!



ISABELLA FIRAR SIN 2-ÅRSDAG TILLSAMMANS MED FÖRÄLDRARNA PÅ FÖDELSEORTEN!

Jag vet vad jag gjorde för 2 år sen!!

Dagen för exakt två år sedan har etsat sig fast i minnet. Det var en alldeles vanlig dag som gick i samma lunk som de föregående dagarna. Hade det inte varit för att jag vid elva-halv tiden på kvällen fick mensvärksliknande smärtor som snabbt gick över till jag-kan-inte-prata-smärtor, hade dagen förmodligen fallit i glömska tillsammans med majoriteten av de flesta upplevda dagar. Men nu föll det sig så att 24 januari 2008 blev sista dagen som icke-förälder. Sista dagen som det bara var Andy och jag. Och därför minns jag dagen och kommer förmodligen alltid att göra det. Andy minns inte dagen lika tydligt.

Jag minns att jag åt en god pastalunch med Titti på di Penco. Jag hade mina hängslebyxor i jeans på mig och en randig tröja. På fötterna hade jag mina kära löparskor. När vi beställde frågade italienare bakom disk när bebisen skulle komma, och jag minns att jag sa något i stil med att bebisen kunde komma närsomhelst eller kanske aldrig. Jag åt upp hela portionen utan att bli för mätt. Titti hade med sina stickor och ett par extrastickor till mig samt garn. Efter lunchen väntade en lektion i stickning. Jag körde hem och Titti följde efter med cykel. Väl hemma, minns jag vilken stol jag satt på och jag minns särskilt den goda kladdkakan som Titti köpt med sig från Systrar & Bröder. Vid fem-tiden begav sig Titti hemåt och jag satte mig i fåtöljen för att sticka ett par rundor på det som ska bli en halsduk. (Den är fortfarande inte färdig)

Vi (läs Andy) tvättade på kvällen. Vid åtta-tiden ringde Millan och frågade hur jag mådde. Jodå, trött som f*n på att vara gravd, men inga tecken på att det snart är dags, svarade jag. Strax därefter ringde mamma det dagliga telefonsamtalet för att ställa den dagliga frågan: har du fött än? Det är möjligt att frågan inte ställdes med dem orden exakt, men det var så jag uppfattade frågan, och det var, det är jag alldeles säker på, det hon ville veta. Samma slitna svar till mamma. Vid nio-tio låg jag o Andy i soffan och tittade i boken "Hur ett barn blir till". Ja, vi var fortfarande förbryllade över hur detta kunde ske. ;-)
Och så ville vi se hur stor en bebis på 42 veckor kunde vara och hur man tar hand om en nyfödding.

Som jag minns det tittade vi fortfarande i boken, när jag kände något som liknande mensvärk. Trodde inte det var någon förlossning på gång, men Andy ville ner o hämta upp tvätten ifall ifall. Under de 15-20 minuterna han var nere i tvättstugan kom värkarna igång så när han kom upp sprang jag runt och skakade. Nervös och taggad till tusan. Efter samtal med BB ringde vi taxi och ja...sen vet vi ju alla vad som hände därnäst. :-)




Rossel, rassel...snörvel

Det är kanske dax att gå på 30+service snarast? Först förkyld i flera veckor, sen ngt med bihålorna och nu ont som s**n i tänderna och käken. Och som vanligt ryggvärk, men det har jag ju så ofta att det tillhör det normala numera...


En fredagskväll

Detta inlägg blir i twitterformat, dvs kort och konsicst. Vanlig fredagskväll. Vid hemkomst möttes familjeförsörjaren av den uppskattade fredagsdansen utförd av Bella och modern. Vinglas fylldes på - vinpåse tömdes. Tvätten sorterades. 4 maskiner fylldes upp. Middag - sallad på grillad kyckling, bulgur, fetaost med grönsaker - tillagades. Böcker lästes om och om igen för Bellisen. Middagen färdig samtidigt som de 4 maskinerna tvätt. En ner i tvättstugan, en börjar äta med utsvultet barn. Middagen avslutas tillsammans. Telefonen ringer. En busar med Bella, en springer ner i tvättstugan. En nattar barn, en plockar undan i köket. Telefonen ringer - vi skiter i att svara. Träff i soffan strax efter att Let´s Dance börjat. En halvtittar med datorn som sällskap, en sisådärtittar med en ny Sköna Hem-tidning i knäet. Kaffe i pausen. En snarrar lösgodis, en är duktig och avstår. Nu sover en i soffan och en twitterbloggar. Tvätten tas upp imorgon bitti.

Hur ser en vanlig fredagkväll ut hos dig/er? Om ni har mer än 30 minuters vuxentid i vaket tillstånd, grattis! Och berätta för f**n hur det går till.


En kort historia - nyplockad från verkligheten

Bella ligger på skötbordet och fadern byter blöjan, när Bella yttrar följande: "Bella ligger här och tänker."
På vad, undrade fadern. Lejon, blev svaret.

Efter middagen berättade Bella för modern att hon hade legat på skötbordet och tänkt. På vad, undrade modern. Lejon i rumpan, blev svaret.


fortsättning julen 2009 - Juldagen

Och så är 2009 slut. Första året som Bella varit med från början till slut. Året försvann som en grisblink (lånar ett uttryck från käre Parsley, som i mitt tycke, används alldeles för sällan). Det har varit ett händelserikt år, och mycket har dokumenterats i bilder, och lite i text. Men nu tänkte jag inte skriva någon årskrönika, men jag måste erkänna att jag är sugen på att skriva någon form av referat över 2000-talets första decenium. Jag har gått igenom decenniet i huvudet och det har ju hänt en HEL DEL! Konstigt vore det väl annars, åren mellan 25-35 är ju händelserika år för de flesta.
Vi får se, om månen står i rätt lutning mot jorden en kväll och stjärnorna har rätt glans, kanske jag rentav slår slag i saken och skriver ner händelser och minnen mellan 2000-2010.

Så. Över till juldagen. Efter en lång julafton, där över 12 timmar spenderades hemifrån, gick juldagen i långsamt tempo. Vi sov lite längre än vanligt och tog det lugnt på förmiddagen, sedan var det dax för hela lilla familjen att julfina upp sig inför julmiddagen hos Bellas mormor. En bilresa dit innebär tyvärr alltsomoftast parkeringsproblem och så även denna gång. Efter ett par varv på parkeringarna insåg vi att närmsta lagliga parkering förmodligen var på Citygross kundparkering (och där får man endast stå 2 timmar med p-skiva) valde vi ett halvförbjudet p-alternativ nära Mormor Magdas hus. Där väntade Gammelmormor och Robert och en hel bergskedja av julklappar.

Efter middagen vara det paketöppning och Isabella som hade vanan inne från gårdagen delade snabbt och säkert ut alla paket efter att Robert läst upp vem som skulle ha paketet. Alla stora paket gick, kanske inte helt otippat, till den lilla paketutlämnaren. Morbror Robert hade gått wild 'n crazy i stans alla leksaksaffärer. :-)

När paketen var öppnade och alla tomtar avtackade, var det dags för tomtegröt, kaffe och kakbuffé! Gott, gott, gott!! När vi så småningom sa adjö kunde vi med lätthet ha rullat den korta biten till bilen om vi hade velat.

Som utlovat kommer här lite bilder från juldagen. Enjoy!

Bella sitter på en julklapp. Bakom ser ni glimtar av bergskedjan jag nämnde ovan.
 

Flitiga nissan bär det stoooora paketet till Mormor.
 

Om jag grimaserar och härmar Gammelmormor, får jag en till kaka då?


Efter all julmat (bl.a samsades ål, lax, sill, praliner, pepparkakor och choklad i Bellas mage) gäller det att utöva julgymnastik. Fällkniven på hög höjd (dvs i pappas famn) uppskattas. Inomhuspulka-åkning är en annan favorit.
   

Min första motorcykel!! Den är stor, låter jättemycket och kör jättefort (och kan, när mamma och pappa fyllt tanken med medföljande såpbubblor - vilket mamman i skrivandes stund inte kan se sig själv göra förrän motorcykeln är förflyttad utomhus - med enkla knapptryck producera stora fartbubblor).
OBS! Om du ser en trehjuling med sjöjungfru på ratten är du vuxen och fantasilös. 
  

Det var allt för denna gången från Lilla familjen! God fortsättning allihopa!





RSS 2.0