Tomtemania på Vellingeblomman

Ett par timmar av lördagen spenderades på Vellingeblomman i sällskap av familjen Ahlgren och tusentals tomtar. Isabella tycker om tomtar, som hon själv säger. Wille hade, till en början, en avvaktande inställning till de större tomtefigurerna. Bella tog Wille i handen och förklarade att tomtar är inte farliga, de är snälla. Wille köpte resonemanget och snart flankerade längs alla tomtehyllor. 

  

Bella var väldigt fascinerad av tomten som snarkade...

 

...fadern var lika intresserad...


Efter Vellingeblomman åkte vi till Farmor o Farfar där vi åt lunch allihopa. Därefter väntade ett litet kök på Optimera på att komma hem till Bellas rum. Det var ett väldans långt kök, ca 245 cm, så vi bytte tillfälligt vår ser-stor-ut-men-är-ack-så-liten BMW mot stora-stora Saaben och fick hem den utan större problem. För Farmor o Farfar o Bella väntade en promenad till Momme. Bella sov borta och föräldrarna passade på att göra just ingenting när köket väl var inburet i v-rummet. På grund av längden måste den kapas innan den får plats på Bellas rum. Och sen ska det målas i andra färger. Det är veckans och förmodligen kommande veckas projekt. Kommer mer om projektet i bloggen!

Vardagen med Bellas ögon

Slutet på november och aningens vårförnimmelse i luften... om det är ett tecken på vår dåliga miljöhälsa, låter jag klokare tänkare uttala sig om, men visst är det härlig med den klara, milda luften?!

Det är ca 300 meter till Bellas dagis från vår ytterdörr och på sistone har vi börjat lämnat vagnen hemma allt oftare för att istället promenera dit tillsammans. Ofta vill Bella hålla min hand och jag tycker det är så mysigt med dessa små promenader. Morgonpromenaderna har öppnat mina ögon för det vardagliga runtomkring oss och får ner mig i varv. Det är omöjligt att skynda till dagiset med skygglapparna på. Bilarna på gatan är plötsligt inte bara en massa fordon. Nej, de är blåa, röda, lila, gröna, smutsiga, stora, farliga om man lyssnar på Bella. Fast oftast kallar hon inte färgerna vid deras riktiga namn, utan hon säger mammas färg, pappas färg, farmors färg och så vidare. Som de flesta känner till har Bella delat ut färger till personer som hon tycker om, baserat på de färger dessa personer tycker om, enligt Bella då. Jag har följaktligen fått färgen röd (som jag själv fick välja då jag befann mig bredvid henne när färgerna tillsattes), Andy är blå, farmor är gul, farfar är grön, Stoffe är ljusgrön och brun, bebisen (dvs kusinen) är rosa, hennes favoritfröken är vit och Bella själv är lila.

Bella berättar även annat hon ser på vägen till dagiset. Till exempel får jag veta att det är fåglar i träden och de letar mat högt uppe. Barnen på skolgården sparkar boll och springer. Är det regnigt ute, informerar Bella om att marken är blöt och om det blåser, berättar hon att vinden blåser och att vinden låter. Hon lever så i nuet och är så närvarande i ögonblicket! Alla barn har denna fina egenskap - att kunna fokusera hela sin lilla kropp på det de gör och upplever - och jag övar på att träna upp detta. När Bella stannar och tittar på en till synes vanlig sten, låter jag första tanken, den som skulle få mig att säga "kom nu Bella, det är bara en sten, här finns jättemånga stenar, kom så går vi vidare" passera. Istället väljer jag att stanna upp och själv titta på denna sten. Jag tittar på den med nyfikenhet och studerar de subtila färgskiftningarna, tar av vantarna och känner på de vassa eller mjuka kanterna, håller den i handen och känner dess kyla och fuktiga yta, dess tyngd. Inga värderingar av stenen, bara observationer. Och jag känner att jag är närvarande! Jag tittar på stenen tillsammans med Bella och inget annat. Det är fullständig närvaro och det känns härligt! 

Efter flera dagars regn och dis, var det sol igår, så när jag hämtat Bella från dagis, gick vi en runda i parken och sparkade löv. Visste du att, om man tittar riktigt noga, ser man lövens träd avbildat i varje unikt löv? När stannade du senast upp och tittade, jag menar riktigt studerade något som du ser varje dag?

  
  
 


Familjens hjälte

OBS! Senaste nytt! Missa inte detta!



Diadem

För ett par veckor handlade jag o Bella på Citygross. I början av affären finns hårprodukterna och diverse attiraljer. Jag stannade till vid hårbanden och bredvid dem hängde diademen. Bella fastnade för en med rosa och vita prickar. Jag tog ner det fina diademet och visade på Bella hur den ska användas. Trodde inte att hon skulle vilja ha den, men ack så fel jag hade. Den skulle vara kvar på hennes huvud! Ibland, oftast i offentliga sammanhang, väljer jag mina strider utifrån chansen att vinna. En strid som ska tas i början av en storhandling, måste vara av enorm vikt, närmast livsviktig, för att jag ens ska fundera på att ta kampen. Såhärlångt i föräldraskapet har jag inte råkat ut för en strid som handlat om liv och död, så jag har alltså inte ens tänkt tanken att börja bråka om något så banalt som diademets varande eller icke-varande på krigsfiendens skalp.

Efter ett tag började Bella experimentera med hur diademet ska sitta. Hon har fallenhet för det här med diadem kan jag tala om. Hon fick aldrig något hår i ögonen, hur diademet än positionerades. Däremot fick hon diademet över ögonen ett par gånger. Precis som hon ville. Det var roligt både för mamma och barn. Hon verkade genuint glad över diademet, så jag slog till och köpte den. Tror ni hon har velat ha den på sig efter köpet?


prövning

Hade en filmkväll med C igår och råkade hamna i godishelvetet. Om jag inte haft en vit månad hade jag ätit mig svårt sjuk. Jag andades in ett par djupa andetag, men tog inte en endaste bit. Var inte ens nära. Så det så. Filmkvällen bestod av Änglar och Demoner (bra, nästan för spännande för mig), fruktsallad av banan, päron och vindruvor och nypressad hallonjuice. Och det gick ju hur bra som helst. Now we are rolling!!

Andy ska på After Work idag, så vi får väl se vad han råkar intaga i onyktert tillstånd. Såhärlångt har han klarat sig galant.

Något vi båda fallerat med är träningen. Jag kunde för mitt liv inte förmå mig att ta på mig träningskläderna idag. Kanske det blir ngt i helgen. Annars är jag nöjd ändå, sålänge jag inte ger efter för godissuget.

Abstinensbesvären börjar

Jadå, huvudvärken har slagit till. Nu gäller det att härda ut de närmaste dagarna. Inga kakor, inget godis, inte ens choklad under den närmsta månaden. Läste för ett tag sedan om att det finns ett ställe där sockermissbrukare låses in under avväjningsperioden. Jag påstår inte att jag är i så dåligt skick, men det är kanske bara en tidsfråga?


November blir en vit månad

Nu är kalasen för Andy avklarade och vi har lovat varandra att november månad ska vi äta nyttigt och träna. dvs leva hälsosamt. Detta tror vi ska ge oss mer energi i vardagen! De första dagarna av månaden kommer jag ha sockerabstinens. Jag kommer att få ont i huvudet och tro att jag är sjuk. Eventuellt kommer jag även bli otrevlig. Med all säkerhet kommer jag att ha ett otroligt sug efter det vi inte får äta, både om dagarna och kvällarna. Men jag vet att kommer jag bara förbi de första två veckorna, så blir det lättare sen. Och jag har god lust att högt lova att om jag blir av med sockerberoendet, ska jag inte äta mer kakor och godis. Choklad vill jag inte ge upp. Det är för gott för att avstå helt enkelt. Andy är den av oss med självdisciplin när det gäller sockerintag och han kommer att klara det utan några större besvär.

Lördagen bjöd på andra planer än jag skrev om i förra inlägget. Istället för bullbak med föräldrarna drog Bella över till Danmark. Vi skjutsade henne till Svågertopr, där hon bestämt möte med Farmor o Farfar. De tog tåget till Fields och hade skoj. Bellas första ord när hon äntrade köpcentret var "BULLAAAR". På oförklarligt vis, och med Farfars påhittighet, smög detta ord in sig i Blink lilla stjärna-låten. Numera sjunger Bella "blinka lilla bulle däää, hu jag undra Bulle ääää".

Numera sjunger Bella själv de låtar hon vill höra. Idag när vi var i bilen och lyssnade på hennes favoritskiva, sjöng hon med i de flesta låtar. Ibland föregick hon texten, mindre sällan prickade hon in rätt ord samtidigt med låten, och ofta sjöng hon lite i efterhand. Orden sitter där! Och hennes mamma är så stolt över sin lilla sånglärka!


RSS 2.0