Lillebror Elias Ludvig

Ja, som ni vet vid detta laget så ska lillebror heta Elias. Andranamnet blir Ludvig, efter Bellas ihärdiga lobbyarbete på dagis och hos släkten om att det är så lillebror heter.

Idag är det första advent och vi håller hårt på vår tradition att inte julpynta "i tid". Ett par snögubbar har kommit upp i Bellas rum, annars är här lika ojuligt idag som igår. Vi har varit inomhus hela dagen och pysslat med annat. Bland annat har det badats, bakats och byggts koja. En hel del tid har också ägnats åt blöjbyte och vyssning av Elias. Vid femtiden hämtades Bella av sin farmor & farfar och Momme för övernattning hos F&F. Imorgon ska Bella lussebaka med Farmor. Det är första gången som Bella sover borta sedan Elias kommit till oss och det känns extra tomt på något sätt nu på kvällen. Kvällen har gått åt till att storhandla och äta ostbricka (och smutta på vin). Elias sover gott på det i skrivande stund.

Imorgon är det dax för nytt BVC-besök och vägning och mätning av Elias.


Mys i soffan


Lillebrors balja förvandlades till båt när Bella badade. En båt som kantrade och fungerade som gömställe från pappa Haj. :-)


Ännu ett sovfoto på Elias :-)


I veckan har vi haft bl.a. kusinen Julia på besök.


Lååång lilleman!!

Bus i blicken! Någon mer som tycker far och dotter är lika??

Lillebror har fått ett namn!!!

Idag har då Lillebror äntligen fått ett namn. Men jag tänkte att ni själv ska få lista ut vilket det är. Hans namn betyder "min gud är Jahve" eller "Herren är Gud". Kanske inte allt för svårt att lista ut men lite ska ni få jobba. :-) Skulle det vara någon som inte kommer på det så får ni höra av er.

Det kan även avslöjas att han kommer att heta Ludvig i andranamn. Detta tack vare Bella som hela tiden har sagt att hon tycker att han ska heta så. Hon har även spridit till föräldrar och fröknar på dagis att han skulle heta det så jag har jag fått dementera detta mer än en gång. Känns roligt att Bella också fått vara med och bestämma och att det finns en story bakom namnet.

That's all for now. Se nu till att googla runt och och kolla vad Lillebror kommer att heta officiellt. Här hemma kommer han nog att gå under namnet Lillebror ett litet tag till...

Fars dag m.m. i bilder


Far och son myser på Fars Dag! Mor och dotter fixar frukost i köket som - dagen till ära - avnjutes i sängen.


Modern råkade lämna ett par halsband framme. Vips, så var Bella rustad för bal!


Lillebror är nyfiken av sig. Han vill gärna titta på oss, och då blir det nackträning på köpet.


Mys och vila!


Bellas frisör gör hembesök! Mycket uppskattat! :-) De vilda lockarna är tillfälligt tämjda!


Idag fick även modern paket!! Inte en, inte två, inte tre....utan en hel hög!! Tack för omtanken och presenterna, min bästaste vän!! :-)

Lite fler bilder







Lillebror har nu hunnit bli en vecka gammal, och jag tycker att han redan ändrat utseende. Vi har tagit många, många foton på minstingen, men de allra flesta (typ 99.5%) är han i sovande tillstånd, så det är ingen större variation på bilderna, om man bortser från kläduppvisningen. Lillen tar sig igenom kopiösa mängder kläder varje dag. De flesta klädombytena beror på kissolyckor - antingen i form av att blöjan släppt igenom eller att kissning sker under ett blöjbyte.

Så här långt har vi lärt känna lillebror som en lugn, avslappnad typ som tycker om att sova och äta. Skötbordet däremot hade han klarat sig utan om det varit upp till honom. Nappen har han inte blivit kompis med än, men vi försöker lite då och då. Det har varit en behaglig och mysig vecka här på Ribevägen. Bella har gått på dagis varje dag och på det viset fått sitt behov av social stimulans tillfredsställt medan mor o far skött sina sysslor härhemma och passat på att ta igen förlorad nattsömn. Hon har hämtats halv tre, så eftermiddagen och kvällen har vi varit tillsammans alla fyra. Bella är väldigt hjälpsam och intresserad av sin lillebror. Ibland kan intresset innebära fara för mjuka, sköra lillebror, men överlag är hon försiktig och lätt på händerna när hon klappar minstingen.

Sådär. En kort (och oplanerad) uppdatering om nya lilla familjen - nu är det dax att besöka sängen så det blir någon timmes sömn innan nattmålet efterfrågas.




Första bilderna på lillebror









RSS 2.0