Vilken tråkig dag...

...jag och Bella har haft idag. Det får väl jag ta på mig. Har inte alls varit på humör att hitta på någonting idag och då har det inte heller blivit så. Annars började dagen bra med sovmorgon. Karro skulle bilpoola idag så Bella och jag kunde sova vidare när hon gick upp. 7.40 hade dock Bella sovit färdigt och det var dags att börja dagen. Efter att vi ätit frukost så lekte vi lite här hemma. Sen fick Bella kolla på 'Ålle' eller 'Stora Maskiner' som den egentligen heter medan pappa gjorde sig i ordning. För er som inte känner till det så är 'Stora Maskiner' en DVD med korta avsnitt om just stora maskiner och det är den bästa film som finns för tillfället! När pappa väl var färdig så skulle vi gå iväg och handla. För att få tiden att gå lite (och för att slippa gå samma väg som vi brukar när vi handlar) så gick vi till Malmborgs på Erikslust. När vi var färdighandlade så tog vi en liten omväg hem för att få en promenad. Väl hemma så var det dags att äta lunch för att därefter sova middag. Pappa Andy fick nöja sig med en 10 minuters power nap sen väntade det köksarbete. Suck...

När Bella vaknade (för andra gången, första gången tyckte pappa att hon sovit för lite) så var hon på strålande humör och vi busade lite i sängen innan det var dags att gå upp. Till mellanmål blev det fil och macka med baconost. Baconost har hon fått hos mormor och det är fantastiskt gott! Så som den goda fader jag är så inhandlades detta på den tidigare nämnda inköpsrundan. När vi ätit färdigt så läste vi om 'Koko Koala', en bok som vi inte har läst på säkert ett halvår men som nu blivit jättebra igen, medan vi väntade på att mamma skulle komma hem. Som sagt, inte världens roligaste dag, varken för mig eller Bella.

När Karro väl kommit hem så var det dags för mig att kasta mig ner i tvättstugan och sätta igång med mina kvällssysslor medan de sticker iväg och fixar middag till oss. Karro har besök av en kompis från uppåt landet idag så hon har varit arbetsbefriad nu på kvällen. Efter lite samkväm, ytterligare en runda till tvättstugan och lite bus med Bella som körde världens föreställning nu när här är besök, så var det dags för nattning. Den avlöpte utan problem. Förmodligen eftersom det tar på krafterna att hålla igång så. Så nu, med mina sysslor avklarade och Bella nattad, var jag tvungen att skriva av mig lite och dela med mig av min tunga dag.  ;-)

Avslutningsvis måste jag bara meddela att Bella äntligen sagt farmor (eller snarare 'famo')! Detta skedde första gången igår och har varit hett efterlängtat av personen i fråga. Måtte hon nu bara upprepa det nästa gång de ses.

Hoppas att ni som läser har haft en roligare dag än jag haft. Au revoir!

En vanlig måndag med något ovanligt inslag

Idag är det måndag, denna upplysning riktas främst åt alla semesterfirare (då det är lätt hänt att veckodagarna smälter ihop till en enda lång helg). Det har varit en vanlig måndag, jag har jobbat (fast hemifrån och det hör inte till vanligheterna), Andy har haft nöjet att fördriva tiden med Bella och Bella har haft nöjet att ha både mamma och pappa hemma en vardag. Inte lätt för henne att förstå varför mamma sitter vid datorn hela tiden, när det finns så mycket roligare saker att hitta på, men det går hyfsat bra att jobba hemifrån ändå.

Bella har formligen exploderat språkmässigt. Hon härmar det mesta vi säger och helt plötsligt säger hon nya ord som vi knappt visste att hon kände till. Efter några veckors ointresse har böcker blivit populära igen. Imorse lekte hon med sina nya bilar i vardagsrummet och emellanåt sa hon ko-ko, ko-ko ett par gånger. Jag trodde att hon pratade om ngt bil- eller fordonsrelaterat, men kunde inte gissa riktigt vad och Andy visste inte heller vad hon menade. Efter en stund kom hon fram till mig vid datorn och sa återigen bestämt ko-ko-ko-ko. Jag bad henne visa mig vad hon menar så hon tar mn hand och leder mig till bokhyllan och drar fram Koko Koala-boken. Ja, hon kunde inte ha sagt det tydligare. Koko har lästs ett tjugotal gånger idag och boken är väldigt spännande!

Imorgon ska Bella till mormor eller momo som hon kallas. Gammelmormor kallas Bella för ma-momo. Om hon bara visste hur rätt hon e på det.

Det verkar vara lite problem med att kommentera på vår blogg. Husets IT-chef har kopplats in, men än har felet inte lokaliserats. Vi hoppas problemet löser sig själv efter en god natts sömn!

Hur går det på jobbet?

Börjar med att tacka Mommen, (är hon måhända vår trognaste läsare?) för kommentarerna och önskemålen.

Skulle ha skrivit tidigare i veckan, men har inte hunnit. Dagarna går så snabbt och kvällarna går åt till vardagens måsten och rutiner. Inte sällan somnar jag med Bella och sen är det upp, hasta till jobbet, le och försöka se ut som att man förstår lite av det folket pratar om, läsa in avtal och olika områden av det stora konglomerat jag hamnat i, memorera ett par förkortningar, ge ad hoc-rådgivning över telefon eller vid skrivbordet, göra ett par brandkårsuttryckningar när avtalsförhandlingarna strular, springa till tåget, vänta på bussen, vänta på bussen igen, gå de sista metrarna hem, där den efterlängtade familjen väntar.

Ofta möts man av glädjetjut från både barn och man sekunden man stiger in genom dörren. Detta rycker upp mig och hjälper mig att släppa tankarna på jobbet. Hemresan som jag tänkte ägna åt stickning eller tidningsläsande brukar gå åt till att fundera igenom vad jag gjort på jobbet. Då kan jag i någorlunda lugn o ro gå igenom de ärenden jag fått in och kolla med mig själv att jag inte glömt något ärende och att jag agerat på rätt sätt. Om jag agerat på rätt sätt kan jag såklart inte utröna genom denna mentala återblick, men jag känner mig lugnare när jag fått tänka igenom vad jag gjort. Det är många som frågar hur det går på jobbet. Frågan ställs i all välmening och med en förväntan om att jag ska svara något i stil med "jomen, det går jättebra. Jag trivs förträffligt och har aldrig haft det bättre".

Tyvärr, gott folk. Sådant svar går inte att få i dagsläget. Därmed inte sagt att det inte kan inträffa i framtiden. Men såhärlångt känns det tufft. Det är högt tempo och man förväntas leverera direkt och på en nivå jag inte känner att jag klarar av. Inte än ivarjefall. På grund av min professionella bakgrund dirigeras alla it-kontrakt till mig. Detta hade ju inte varit något konstigt, om det inte vore för det faktum att företaget inte har något eget avtal för denna typ av kontrakt. För er som inte pysslar med liknande jobb, kan jag informera att det ställer helt olika krav på en att läsa in sig på befintliga avtal och justera utifrån det specifika ärendet och på att ta fram ett avtal från grunden, i synnerhet när man inte känner företaget man skriver avtalet för. Jag känner en väldig stress över mitt nya arbete och detta bottnar väl i att jag är absolut livrädd för att göra misstag. Att kalla mig för perfektionist vore lite väl högtravande (och jag tror inte ens att jag strävar efter att vara det), men jag tycker verkligen det är så hemskt när jag inte kan någonting eller när jag kommer på mig själv i efterhand med att ha glömt eller missförstått något. Jag vill veta hur det ska vara och ha koll på läget. För tillfället känns det som att jag står på gungfly 8 timmar varje dag. Och detta gör mig illamående. Jag har emellanåt faktiskt känt mig fysiskt illamående när jag känt att jag inte har läget under kontroll. Hände senast i förrgår när jag fick ett väldigt brådskande ärende och igår när motparten i detta brådskande ärende ville ha telefonmöte med 40 minuters varsel. I rättvisans namn, ska jag oxå nämna att jag idag fick reda på att motparten har gått med våra krav, baserat på de kommentarer och förslag jag knåpade ihop onsdag kväll, vilket innebär en mycket bättre affär (legalt och riskmässigt ivarjefall), så visst gör jag nytta, men inombords plågas jag av inte ha koll på läget samtidigt som jag förväntas leverera i skarpa fall.

Nu är det en vecka kvar till semestern och jag lever i tron att när jag börjar jobba igen, har allt satt sig och det kommer att kännas som jag aldrig gjort något annat. Så kommer det att bli! Det har jag bestämt! :-)

Mommen, hoppas du är nöjd med mitt svar på din fråga. Nu är det Andys och Bellas tur...

  


Bollen är hos dig!

Gääääsp! Dagarna går så snabbt här - både för den som jobbar och för dem som är hemma och leker. Och kvällarna går ännu snabbare. Nu skulle jag kunna lista vad som har hänt sedan sist vi skrev, men att skriva kort eller lite om mycket är inte en av mina starka egenskaper. Själv kan jag inte välja vad jag ska skriva om, så idag (du kan även få morgondagen ;-)) får läsaren - just du - komma med önskemål. Vad vill du att vi ska skriva om? Är det ngt särskilt du väntar på att få läsa?

Ös in önskemål! (Som MFF fast tvärtom)


BADA!!!

Idag började dagen med att farfar (i fortsättningen kallad fafa eftersom det är Bellas namn på honom) kom och hälsade på. Han och Karro skulle samköra till Dänemark idag så därför blev det ett morgonbesök. Efter lite gnäll när de skulle ge sig av så blev det bra igen och vi kunde ägna oss åt frukost. Sen hann vi med ett lekplatsbesök och lite mellanmål innan det var dags att ge sig av till faramor & fafa. Väl där skulle det badas och den nya baddräkten som införskaffades igår skulle äntligen få testas i realistiska förhållanden. Att bada är fruktansvärt roligt och Bella kan inte få nog av det. Det blev ett intensivt lekande och plaskande som involverade både farmor och pappa. När det hade badats både länge och väl så var poolen plötsligt tvungen att stänga (vilket var de vuxnas kod för att naglarna började bli blå och det var dags att äta lunch). När det var färdigsovet så hade Momme också kommit. Självklart så var det snart dags att bada igen och det genomfördes med samma glädje och intensitet som första sessionen. Farmor behövde också svalka sig och var också med en stund. Precis som första gången behövde poolen oförklarligt stängas igen och leken fick fortsätta på land. Då plötsligt dök fafa och MAMMA upp! De blev mottagna som om det var flera veckor sen de sågs senast. Efter allt lekande behövdes det mat och vi fick äta allihopa. Efter maten kom Stoffe, Lisette & Zorro också förbi. De hade med sig en JÄTTE-lastbil till Bella som blev väldigt uppskattad. Ett tema för dagen var att Bella skulle vara blöjlös så mycket som möjligt, till pappas stora förskräckelse. Det gick bra nästan hela dagen men till slut hände det oundvikliga. Jag överlevde och någon gång måste man ju börja med blöjavvänjningen. När vi sen kom hem så tog det inte många minuter att natta efter en lång, varm och händelserik dag.

I poolen hos farmor & fafa

Beslutsångest en fredagskväll

Efter 7 år och många tusen kronor inbetalning och ett telefonsamtal till Canal Plus, upptäcktes att den digitalbox som vi har, som stammar från tiden då A skaffade Canal Plus (dvs ca 7-8 år sedan), har ersatts flera gånger om av nya versioner. Inte nog med att vi har dragits med en gammal, stor ful låda, vi har dessutom pliktskyldigt betalat den månatliga hyran om 70 kr för den. Räknat på 7 år blir det nästan 6000 kr!! Mycket pengar för ngt som vi inte ens, enligt kontraktet, äger utan endast hyr. Nu ville Canal Plus iofs inte ha tillbaka tjock-dekoder, så vi behåller den. A försökte att vi skulle ha in den i sovrummet, men det var inte öppet för diskussion från husfruns sida. Så dekodern åker ner i källaren (och lär förbli där tills vi köpt vårt stora, stora hus som vi väntar ska knacka på vår dörr och erbjuda sig själv). Iallafall, för att komma vidare i berättelsen... När vi fick vår nya, slimmade dekoder (som dessutom inte har någon hyrkostnad), upptäckte vi att det var inte boxen det var fel på utan på själva kortet. Ett telefonsamtal till, och ny väntan. Så för några dagar sedan kom kortet och våra kanaler återkom. Och inte bara de kanaler som vi haft innan, nej nej, utan alla kanaler som finns i hela kabeltv-nätet. Vi misstänker att ComHem kör frivisning av samtliga kanaler när man får nytt kort, men vi hoppas att det är ngn miss och att vi fått tillgång till hela utbudet (utan att betala för det). Det vore iofs bortkastat på oss, för vi är dåliga på att titta på de filmkanaler vi har: Det är sport (läs fotboll) som upptar rutan till 95%, men nu ska det bli ändring på det, ivarjefall tillfälligt, sålänge vi har alla kanalerna. Den stora frågan för kvällen är följaktligen: vad ska vi titta på? Vi får väl se, vad klockan är när A kommit från nattningen. 


Grekisk bulle

Efter regn kommer sol, lyder ett talesätt och det stämmer såhärlångt på årets svenska sommar. Juni månad var en de regnigaste och kallaste på många, många år och på det följer nu juli med alla sina soltimmar och högvärme. Härligt!! Hoppas vädret är lika fint i augusti, när vi har semester. En vecka kommer vi att tillbringa i Kivik och vi ser väldigt mycket fram emot denna lilla resa.

Idag har A och Bella varit hos Mommen på lunch. Innan lunchen åkte de till Farmor för att leka lite i trädgården och hämta upp en datorskärm. Nu har även Mommen en plattskärm!

Kvällen har vi allesammans tillbringat på Kamaki - en grekisk restaurang nära oss. Innan restaurangbesöket besökte vi en lekplats i närheten med tanken att Bella skulle leka av sig och sedan kunna sitta lugnt på restaurangen. Det funkade rätt bra. Hon blev lite otålig emellanåt, men när maten väl serverats, var det lätt att tysta henne med lite mat. BULLE är det nya favoritordet. Ja, och BIL. Bella är väldigt fascinerad och intresserad av maskiner och fordon, och vi uppmuntrar hennes intresse så långt vi kan. Ingen av oss har ngt större intresse och därmed bristande kunskap i ämnet, men vi har köpt filmer om traktorer och stora maskiner och traktorer som hon kan leka med och det gör hon. Faktiskt så är det endast traktorer och lekplatser och vattning som gäller just nu.

blommorna dör inte torra ivarjefall...

Andy & Bella i stugan

Pratade precis med Andy. Han och Bella är tillsammans med Kicke och Wille i deras mysiga stuga. De åkte upp igår och kommer hem imorgon eftermiddag. Barnen har badat och lekt en massa med vatten. Vi har inte köpt några badkläder för Bella än för i år, så hon fick bada i blöja, shorts och t-shirt. Blöjan sög upp halva sjön, men det störde inte Bella. Hon plaskade och lekte med sanden i vattnet. Skriver mer om stugvistelsen när de har kommit hem och berättat mer om vad de har gjort. Då ska vi även testa att ladda upp några foton från stugan.

Nu ska jag hämta upp, den förmodligen fortfarande fuktiga, tvätten. Joy!

Wille o Bella på kvällspromenad i stugan


RSS 2.0