Semesterrapport: måndag. Eller kanske måndag och onsdag.

Semester hela veckan för hela lilla familjen. Veckan har känts lång och vi har hunnit med en hel del.
Måndagen ägnade vi åt att göra inget särskilt. Jag och Bella körde hem pappa från "hotellet" som han kallar det. Sedan körde vi alla tre till Nova Lund för lite shopping. Eller så var det i onsdags som vi var på Nova. Närminnet sviktar farligt mycket för tillfället. Om vi inte var på Nova i måndags, vet jag faktiskt inte vad vi gjorde på eftermiddagen, men en kvalificerad gissning skulle vara att vi blev bjudna på mat tillagad av Bella eller att hennes tre bebisar fick en rejäl dos omvårdnad. För er som inte känner till "de tre bebisarna" så följer här en närmare presentation:

Den största dockan och - tror jag - även den första Bella fick (som inte klassas som mjukdocka) heter Doktor Bebis och är en flicka. Den dockan fick hon av sin mormor på 2-årsdagen. Det är en, enligt mig hemsk docka. Något måste ha gått fel i tillverkningsprocessen eller frakten då halva huvudet är intryckt vilket ger dockan ett väldigt onaturligt, skräckinjagande ansikte, men det berör inte Bella. Och det är bra - utseendet ska ju inte spela någon roll! Och egentligen är det nog inte den intryckta ansiktshalvan i sig som för tankarna till onda-dockan-filmerna. Nej, det är först när man hör bebisen skratta hysteriskt och ansiktet blinkar/lyser rött som man blir rädd och vill slänga ut dockan. Men det har vi naturligtvis inte gjort. Doktor Bebis är kvar. Det är inte batterierna.

Det senaste tillskottet är en pedagogisk present från Farmor & Farfar. Den heter Pojkbebisen och behöver kanske inte vidare presentation av kön. Denna bebisen ingår i någon dockserie och det finns hur mycket tillbehör som helst att köpa. Som kläder och blöjor i passande storlek. Pojkdockan har en otroligt aktiv blåsa. Det ska bytas blöja på den hela tiden. Ibland hinner den nya blöjan inte ens på innan Pojkbebisen hunnit bajsa, kissa och plutta så mycket att ny ren blöja skall fram. De första bytena som gjordes, var lite väl autentiska såtillvida att Bella kastade blöjorna på riktigt. Inte hållbart i längden tyckte vi, som uppskattar frånvaron av blöjor i shoppingvagnen, så vi förklarade att Pojkbebisens blöjor kan användas igen när de torkat. Kanske är det så att vi slipper även dockblöjor snart, för sedan ett par dagar tillbaka har alla bebisarna börjat använda toalett och potta. Det är otroligt roligt att se hur Bella lär ut sina toalettkunskaper.

Den tredje dockan heter Maja och är en nätt liten sak, en lillasyster. Alla kläder är för stora så hon är oftast nakenfisig. Majas ögon blundar när man lägger henne ner och detta har grundligt undersökts av Bellas små fingrar.

Detta är alltså de tre bebisarna, och de kräver mycket tid och arbete. Något som Bella med stort engagemang och allvar ger sig in i. Hon lagar välling, passar dem, tröstar dem efter att ha tappat dem på huvudet, byter blöja eller springer på toaletten med dem, tar på dem kläder för att i nästa sekund ta av dem igen, osv osv.

Något annat som kan ta sin tid är när föräldrarna ska nattas. Av Bella. Detta uppskattas av alla tre - av olika anledningar såklart, men sålänge vägen är densamma kan man ju följas åt även om inte målet delas. ;-)
Nu ser jag att klockan börjar närma sig tiden för nattning på riktigt så jag lämnar er med en cliffhanger. Närmare redogörelse för Bellas nattning av föräldrarna kommer...



RSS 2.0